Over Tri-Xperience

Een Tri-Xperience is gericht op mooie sportbeleving, op een mooie (cross) locatie met een mooie groep mensen. Sporten met je eigen intenties, doelen en zelfgekozen intensiteit. Het sporten kan individueel of samen met jouw sportmaatje(s) gedurende de hele dag of per onderdeel.

Het idee van Tri-Xperience is oorspronkelijk ontstaan uit een onderzoek in 2019 om een cross triatlon evenement in het gebied rondom het Canadameer in de buurt van Appelscha te organiseren. De opzet en invulling van het testevent werd door de genodigde groep sporters zo goed ontvangen dat we hebben besloten om verder te gaan met dit sportconcept.

Het doel is het ontwikkelen van kleinschalige evenementen, in eerste instantie zonder wedstrijd en/of competitie-element, voor zowel beginnende als ervaren multisporters. Uitwisselen van ervaringen, gezelligheid, elkaar ontmoeten en genieten van sportbeleving in combinatie met natuurbeleving staat centraal. De mogelijkheid dat een Tri-Xperience in de toekomst uit kan groeien tot een wedstrijdvorm en/of gecombineerd kan worden met een wedstrijd op dezelfde locatie sluiten we niet uit. Een Tri-Xperience biedt ook de kans om een potentiële wedstrijdlocatie te onderzoeken.

In 2020 vonden daarom 3 additionele Tri-Xperiences plaats in Montferland, Nijstad en op Ameland. De laatstgenoemde was een alternatief op de XTERRA NETHERLANDS, die afgelast moest worden vanwege de COVID-19 maatregelen. De pandemie was uiteindelijk ook een reden om het concept verder uit te breiden aangezien het perspectief biedt om op kleine schaal weer evenementen te kunnen organiseren. Wij denken dat de kleinschaligheid van een Tri-Xperience voor vele sporters de activiteit ook aantrekkelijke maakt. Sportliefhebbers komen samen om een dag lang te sporten, te praten en te genieten. Dit alles in een zeer toegankelijke setting.
Hiernaast willen we ook geregeld clinics en presentaties aanbieden tijdens de evenementen die kunnen bijdragen aan betere prestaties, een gezondere leefstijl en/of betere kennis over de sport.

​Al met al mooie beleving waar je als beginnende, ervaren of professioneel multisporter veel plezier uit kunt halen. Wij als organisatoren hopen jullie daarom ook snel te mogen verwelkomen bij de volgende Tri-Xperience.

Sportieve groet,
Casper, Tijn, Mark, Ralph en Wouter

 

Ik ga akkoord met de Privacy Statement.

EASYSENDY.com
 

Ik ga akkoord met de Privacy Statement.

EASYSENDY.com